Yükleniyor...

Revizyon Cerrahisi Nedir?

Obezite Cerrahisi son 30 yılda özellikle laparoskopik yönteminde devreye girmesi ile hızla yaygınlık kazanan başarılı bir obezite tedavisi yöntemi haline geldi. Yılların deneyimi ile çok farklı obezite cerrahisi yöntemleri geliştirildi ve yüzbinlerce hastaya uygulandı. Bu yöntemlerin en yaygın olanları Mide Kelepçesi yada Mide Bandı, Gastrik Bypass ve Tüp Mide yada Sleeve Gastrektomi ameliyatları olarak sıralanabilir. Bu ameliyatlar çok başarılı kilo kayıpları elde edebilseler de bir süre sonra deformasyon ile geri kilo alımları da yaşanabildiği net olarak görüldü. Bu nedenle özellikle bu ameliyatlar sonrası tekrar düzeltme işlemleri ve ameliyatları yapılması gittikçe artan bir ihtiyaç oldu. Bu düzeltme ameliyatlarına genel olarak Revizyon Ameliyatları adını veriyoruz. 
 

Kimlere Revizyon Cerrahisi Uygulanır?

Obezite Ameliyatı olan bir kişi temel olarak iki nedenle Revizyon Cerrahisine ihtiyaç duyabilir:

1. Kilo vermede yetersizlik yada geri kilo alımı
2. Komplikasyon gelişmesi
 

Ne zaman Revizyon Cerrahisi uygulanmalıdır?

Obezite ameliyatınız sonrasında yaşadığınız sıkıntı ve sorunların ortaya çıkış zamanı ve boyutuna göre tedavi planlanmalıdır. Her sorun yaşayan hastaya elbette hemen Revizyon önerilmez. Öncelikle bu sorunun altında yatan nedenler anatomik, fonksiyonel ve elbette hastaya ait olmak üzere etmenler araştırılmalı ve cerrahi dışı yapılabilecek düzeltmelerin olup olmadığı kontrol edilmelidir. 

Özellikle Gastrik Bypass sonrası kilo alımlarında en büyük neden hastaların şeker yeme alışkanlıklarını bırakamamaları olduğunu görüyoruz. Bunun nedeni ise Dumping Sendromunun ortdan kalkması oluyor genelde. Bu hastalar incelendiğinde, poş deformasyonları sık görülen bir durum oluyor. Bu tip hastalarda yeme modifikasyonları çok fayda vermiyor. Cerrahi düzeltmeyi ön planda düşünmek sorunun kalıcı kontrolü için şart oluyor. Bu hastalarda genelde Duodenal Switch’e revizyon işlemi uyguluyoruz.