Yükleniyor...

Mide Balonu ile Zayıflama

Obezite yada morbid obezite hastalarının en önemli ortak şikayetleri açlık hislerini bastırmada ki zorluktur. Bu hastalar hem sık sık yemek yerler hem de yedikleri porsiyonlar normalden fazladır. Birçok hasta bize geldiğinde zaten birçok kez diyet yapmış ama anlamlı kilo kaybı sağlayamamış hatta diyeti tamamlayamamış olmaktadır. Bu hastalar açlık hislerini kontrol edebilecekleri bir yardımcı, tokluk hislerinin uzun sürebilmesi için bir destek ihtiyacı içindedirler. İşte bu destek mide balonu olabilir. 

Mide balonu nedir ve nasıl uygulanır?
Mide balonu silikon elastomer yapıda şişirilebilen bir plastik küredir. Endoskopik yöntemle mideye yerleştirilir.

Mide balonu nasıl zayıflatır?
Mide balonu mide içinde hacim oluşturarak etkin mide hacminde azalmaya yol açar. Bu şekilde mide balonu mide içinde iken hastalar daha küçük porsiyonlar ile daha çabuk doyma hissine ulaşırlar. 

Mide Balonunun tipleri nelerdir?
Mide balonunun piyasada çok farklı tipleri mevcuttur. Bunlardan hava veya sıvı ile şişirilen farklı modelleri mevcuttur.

Mide Balonu Kimler İçin Uygundur?
Normal kilodan fazla olan herkese mide balonu yerleştirilebilir.
En sık uygulanan hastalar ise;
• Vücut kitle indeksi (BMI) < 40 ve ek hastalığı olmayanlar
• Vücut kitle indeksi (BMI) > 40 olup ameliyat olmak istemeyenler
• Vücut kitle indeksi (BMI) > 50 (süper obez) olup ameliyat öncesinde kilo vermesi istenen hastalar

Mide Balonu İle Ne Kadar Kilo Verebilirim?
Mide balonu 6 aylık bir süre içinde size yaklaşık 8-16 kg arasında kilo kaybı sağlayabilecek ameliyatsız bir zayıflama yöntemidir. Mide balonu ile kilo vermenin en önemli şartı mutlak bir destek programı çerçevesinde bu işlemi yaptırmaktır. Tek başına mide balonu yerleştirilmesi yeterli kilo kaybını sağlamaz. Başarı ancak diet ve egzersiz programına sadık kalarak doğru beslenme ve yaşam alışkanlıkları kazanarak olabilir. Mide balonu sizin bu yolda ki en önemli yardımcınız olacaktır. 

Detaylı bilgi için www.midebalonuilezayiflama.com adresindeki web sitemi ziyaret ediniz.